MIA's smedja

Villkor

Här hittar du köpvillkoren och de allmänna villkoren för MIA´s smedjas webshop på www.miassmedja.se. Om du har några frågor är du alltid välkommen att kontakta mig via e-post på [email protected]

1. ALLMÄNT

MIA´s smedjas webshop säljer eget hantverk och kompletterande varor via Internet till privatpersoner i Sverige och du måste vara myndig (ha fyllt 18 år) för att handla här.

2. SORTIMENT OCH PRISER

Alla priser anges i svenska kronor och är inklusive 25% moms om inte annat anges. Jag reserverar mig för eventuella felskrivningar i artikelinformation och pris och förbehåller mig rätten till prisändringar utan föregående avisering.

Observera att varorna som säljs är hantverk och att bilderna som presenteras visar exempel. Varan du beställer är inte en exakt kopia utan snarlik, med hantverkets både ofrånkomliga och helt avsiktliga variation.

Vissa varor presenteras i webshopen, men kan inte köpas där. Är du intresserad av en sådan vara är du välkommen att besöka någon av butikerna där mitt hantverk säljs eller något av de arrangemang jag deltar i. Du kan också höra av dig till mig med en förfrågan, så löser jag det som lösas kan!

3. BESTÄLLNING

För att kunna genomföra ditt köp behöver du godkänna villkoren och bekräfta din order. Kontakta mig via e-post [email protected] om du inte får någon orderbekräftelse, om den du får inte stämmer eller om du stöter på något annat problem.

4. BETALNING

I MIA´s smedjas webshop handlar du tryggt, enkelt och säkert via Klarna och Zettle. Välj mellan direktbetalning, faktura, konto eller kortbetalning. Här kan du läsa om Klarnas Köparskydd för konsumenter, Klarnas användarvillkor och villkor för Klarna Faktura. Du kan också välja Klarna delbetalning, men tänk då på att avgifter och ränta tillkommer.

5. LEVERANS

Jag skickar dina varor så snart jag kan, vanligtvis inom en vecka. Under tex helger och semestrar kan det dröja något längre. Har du bråttom och behöver varorna snabbare kan du höra av dig via e-post, [email protected], så gör jag vad jag kan. Jag skickar med DHL eller Postnord till ditt närmaste utlämningsställe.

Fast frakt- och expeditionsavgift: 69 kronor.

För ej uthämtad försändelse debiteras en avgift på 300 kr oavsett köpesumma.

Du kan också välja att utan avgift hämta din beställning hos mig i Killeboda eller i butiken på Knutsgatan 1 i Älmhult. Alternativet väljs i kassan.

I kassan kan du också under "Meddelanden till Mia" lämna uppgifter om du vill att jag ska skicka varan direkt till någon annan. Ange tydligt namn och adress till den som ska få försändelsen och eventuell text du vill att jag skickar med som hälsning från dig.

6. KUNDUPPGIFTER

I samband med beställning godkänner du att jag lagrar och använder dina uppgifter i min verksamhet för att kunna ge dig den service du efterfrågat och för att uppfylla bokföringslagen. Du har enligt GDPR rätt att få den information som jag har registrerat om dig. Om den är felaktig, ofullständig eller irrelevant kan du begära att informationen ska rättas eller tas bort. Kontakta mig i så fall via e-post [email protected]

Betalningar hanteras av Klarna och Zettle. Här kan du läsa Zettles integritetspolicy, Klarnas användarvillkor och Klarnas dataskyddsvillkor.


7. RETURER OCH REKLAMATION

7.1 Ångerrätt och retur

Jag tillämpar ångerrätt och retur enligt lagen om distansavtal. Du har då rätt att ångra köp inom 14 dagar. Dock inte när du beställer egna texter eller specialbeställningar som tas fram efter dina önskemål. Ångerfristen börjar gälla dagen efter den dag du mottagit din vara. Meddela att du ångrar ditt köp skriftligen via e-post till miassmedja[email protected] och skicka tillbaka varan till mig inom 14 dagar. För att ångerrätten ska gälla, måste varan vara i sitt ursprungliga skick. Om du handskats ovarsamt med varan förbehåller jag mig rätten till värdeminskningsavdrag. Returportot betalar du som kund. Vid utnyttjad ångerrätt återbetalas kostnaden för varan exklusive eventuell fraktkostnad så snart varan returnerats och granskats eller senast inom 30 dagar från den dag jag mottog din retur.

7.2 Reklamation

Kontakta mig så fort som möjligt om du vill reklamera en vara. När reklamationen är godkänd kan du välja att få pengarna tillbaka eller, om möjligt och i samråd med mig, ersättas med en justerad eller annan vara. Jag tillämpar konsumentköplagen vid reklamationer. Du kan själv läsa reglerna för reklamationer enligt konsumentköplagen på konsumentverkets webbsida Hallå konsument.

7.3. Tvist

Vid eventuell tvist följer jag Allmänna Reklamationsnämndens rekommendationer. Du hittar dem på http://www.arn.se.