Att välja kedja

Några tips om vad du kan tänka på när du ska välja kedja till ditt silversmycke:

Kedjorna från MIA´s smedja är gjorda av äkta silver 925. Ankarkedjor och kulkedjor i olika längder för att du ska få ett halsband som passar dig perfekt. Men vilken längd är lagom? 

Har du redan ett halsband du tycker passar kan du helt enkelt mäta det, hela längden inklusive lås. Vill du ha en annan längd kan du göra så här: Placera en bit snöre runt halsen som ett halsband, justera efter önskad längd och klipp av snöret där ändarna möts. Mät snöret och du har en fingervisning om vilken kedja du ska välja.

Prova vilken längd du trivs i med hjälp av ett snöre:

Köpa halsband som present?

Ska du ge bort ett silverhalsband i present? Fundera på hur mottagaren är byggd. En 42 cm lång kedja blir ett vackert halsband vid halsgropen till många vuxna kvinnor. Är man lite längre eller grövre kan 45 eller kanske 50 cm ge samma uttryck. En liten vuxen kan ha 38 cm och till barn brukar jag rekommendera 36 cm.

När det gäller långa halsband kan du tänka på samma sätt. En kort kvinna trivs ofta i 60 cm, till en längre dam passar 70 cm bra.

Jag hoppas att det här kan vara till hjälp när du ska beställa ditt smycke och har du funderingar är du alltid välkommen att höra av dig!

/Mia


Silverhalsband Signe

Signe, min mest älskade silverängel. Lika fin i ankarkedja som kulkedja. Formade och lödda helt för hand blir ingen ängel den andra riktigt lik.

Kvinnokraft Liten

Kvinnotecknet i återvunnet silver. Ett nätt och stilrent halsband i kulkedja eller den tunna ankarkedjan

Silverhalsband Amazing

Handsmitt silversmycke med texten Amazing stansad på insidan av ringen. En härlig affirmation och ett vackert halsband i de längre kulkedjorna.